مراحل حل مکعب روبیک
۱. دسته اول: مکعبهای مرکزی
این مکعبها در وسط هر بعد مکعب روبیک قرار دارند و هیچ وقت قابل حرکت نیستند و فقط هم یک رنگ دارند.
۲. دسته دوم: مکعبهای لبه
ما در هر وجه ۴ تا از این مکعبهای کوچک را داریم. اینها با مکعب مرکزی تشکیل به علاوه میدهند. در واقع تنها مکعبهایی هستند که دو رنگ دارند.
۳. دسته سوم: مکعبهای گوشه
این مکعبها هم سه رنگ دارند و مثل مکعبهای لبه در هر وجه ۴ تا از آنها وجود دارد.
خواندن الگوریتم حل مکعب روبیک
حتما تا اینجا که در مورد حل مکعب روبیک جستجو کردید با الگوریتمهای حل بسیار زیادی روبرو شدید. آنچه مهم است نحوه خواندن این الگوریتمهاست. یک مکعب شامل ۶ وجه، ۶ لایه و ۶ رنگ است.
الگوریتمها با حروف بزرگ انگلیسی نوشته میشوند. وقتی که شما به حرف R که مخفف نشانه Right است برمیخورید باید آن رنگی که در سمت راست رنگ مقابل چشمان شماست را ۹۰ درجه در جهت عقربههای ساعت بچرخانید و اگر با حرف Ri یا R’ روبرو شدید باید همان لایه را خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید. مانند این عکس:
بقیه حروف هم به این صورت هستند که باید برای خواندن الگوریتم یادشان بگیرید:
قبل از ادامه مطالعه این مطلب حتما این حرکتها را با مکعب خودتان تمرین کنید، چون بدون یاد گرفتن اینها نمیتوانید کار را ادامه بدهید.
مرحله دوم: تشکیل صلیب یا + یک رنگ
این مرحله اولین قدم شما برای حل مکعب روبیکتان است. شما وجه بالایی مکعبی که در دستتان است را بسازید. به این شکل که مثلا اگر مکعب مرکزی این وجه رنگ سفید دارد تلاش کنید تا بر روی این وجه یک به علاوه سفید پدید بیاورید. یعنی به این شکل:
پس دقت داشته باشید که پس از ایجاد به علاوهتان حتما مهرههای لبه با مهره مرکزی ابعاد مجاور همرنگ باشند. برای ساخت یک چنین به علاوهای باید اول دنبال مهرههای لبهای سفید باشید. یعنی همان سفیدهایی که دووجهی هستند (دو رنگ دارند.). بعد از اینکه هر کدام را پیدا کردید سعی کنید آنها را به لایهای که مهره مرکزی سفید دارد منتقل کنید. سپس با حرکت U و Ui کاری کنید که این مهرههای لبهای در جای درستی قرار بگیرند. برای انجام این مرحله نیاز چندانی به فرمولهای آنچنانی ندارید. با چند بار تمرین مسلط میشوید.
مرحله سوم: جایگذاری گوشهها
پس از ایجاد به علاوه اگر مهرههای گوشهای را هم در جایشان بگذارید یک بعد کاملا یک رنگ ایجاد خواهید کرد. یعنی هدف ایجاد یک چنین مکعبی است:
شما این کار را میتوانید بدون فرمول خاص یا با فرمول انجام بدهید. ما به شما فرمول را میگوییم. در این مرحله میتواند ۴ حالت پیش بیاید (البته هر ۴ حالت با همان یک فرمول حل میشوند.). شما باید اول از ۴ گوشه، یک گوشه را به عنوان هدف در نظر بگیرید و مکعب را به گونهای نگه دارید که گوشه هدف در لایه جلویی و در بالا، سمت راست باشد. فرض کنید هدف ما ایجاد یک وجه سفید رنگ است. اینجا گوشه سفید – سبز – قرمز مدنظرمان است. بعد از اینکه مکعب روبیک را به این صورت در دستانتان گرفتید به یکی از حالات زیر میرسید:
در این ۴ حالت میبینید که گوشه هدف ما گوشه سفید – آبی – قرمز است و وجه قرمز همان وجهی است که داریم به آن نگاه میکنیم. گوشه هدف هم در پایین جایی که باید باشد وجود دارد. کافی است این فرمول را آنقدر تکرار کنید تا این گوشه هدف از پایین به بالا بیایید. گاهی ممکن است فقط با یک بار اجرا کردن این فرمول به نتیجه برسید، گاهی اوقات هم ممکن است ۳-۴ بار انجامش دهید تا نتیجه بدهد:
در بعضی مواقع ممکن است برای شما این حالت پیش بیاید:
در این شرایط شما کافی است مهره گوشهای را که با حالت غلطی در جایش قرار گرفته دوباره به پایین ببرید و با استفاده از فرمول قبل بیاریدش بالا. برای پایین آوردنش هم میتوانید همان فرمول را انجام بدهید.
اگر مکعب شما به این حالت در آمد بدانید که آن را به اشتباه حل کردهاید و باید مجددا شروع کنید:
مرحله چهارم: حل دو ردیف اول
حالا در این مرحله میخواهیم دو ردیف افقی را از بالا به پایین را درست کنیم. البته یک وجه را در مراحل قبلی حل کردهایم. ما میخواهیم مکعب ما به این شکل در بیاید:
باید بگویم برعکس چیزیی که فکر میکنید این مرحله بسیار آسان است. برای درست کردن مکعب در این مرحله کافی است فقط دو فرمول را حفظ کنید. اول باید مکعب را برعکس شکلی که تا الان به دست گرفتهاید بگیرید. یعنی وجه سفید که تا الان بالا بود باید پایین و وجه زرد باید بالا باشد. (اگر وجه روبروی سفیدتان زرد بود! در مکعبهای استاندارد باید رنگ روبروی سفید زرد باشد. حالا اگر زرد نبود لابد مکعبتان استاندارد نیست. منظور ما همان رنگ روبری وجه سفید است.)
حالا باید همین لایهای که مهره مرکزی زرد درش قرار دارد را جستوجو کنیم و ببینیم از بین ۴ مهره لبهای کدامشان رنگ زرد ندارند (منظور ما هر دو رنگ مهرههای لبهای است.) سپس با حرکت لایه بالا یا UP آن را بچرخانیم تا با رنگ مورد نظرش جور شود. بعد هم یکی از این دو فرمول را اجرا کنیم. به عکسها توجه کنید.
- هر وقت یک مهره لبهای که در لایه بالاست را بخواهیم از چپ به راست بیاوریم این فرمول را انجام میدهیم:
- هر وقت هم مهره لبهای که در لایه بالاست را بخواهیم از راست به چپ بیاوریم باید این فرمول را انجام بدهیم:
- گاهی ممکن است برای شما حالت زیر اتفاق بیفتد. در این حالت یک مهره لبهای در جای صحیح خودش قرار دارد، اما به حالت برعکس است.
در این شرایط فقط یک مهره لبه دیگر را با همان فرمولها به جای این مهره بگذارید. آنگاه این مهره را به لایه بالا برگردانید و به حالت صحیح سر جایش بگذارید.
مرحله پنجم: تشکیل به علاوه یا صلیب در وجه بالایی (زرد)
حالا باید همان طور که در وجه سفید به علاوه ایجاد کردیم همین کار را با وجه زرد هم انجام دهیم. فقط اینجا کارمان باید به گونهای باشد که همه آن چیزی که درست کردیم خراب نشود. در این مرحله هم میتواند ۴ حالت پیش بیاید.
حالت اول:
اگر این حالت را داشتیم با این فرمول آن را به حالت دوم تبدیلش میکنیم:
حالت دوم:
این حالت معروف به حالت L است. اگر مکعب شما این شکلی بود باید همان فرمول حالت اول را اجرا کنید تا به حالت سوم برسید. (در نحوه گرفتن مکعبتان دقت کنید، دقیقا باید مطابق شکل آن را در دستانتان گرفته باشید به گونهای که L. برعکس باشد.)
حالت سوم:
با رسیدن به این حالت باز هم همان فرمول را انجام میدهید. گرفتن مکعب روبیک در دستانتان در این مرحله هم اهمیت زیادی دارد. باید آن را به همین صورتی که در شکل است بگیرید یعنی یک خط افقی روبروی شما باشد و وجه آبی مقابلتان قرار بگیرد.
حالت چهارم:
این حالت در حقیقت همان حالتی است که داریم خودمان را میکشیم به آن برسیم. پس با خیال راحت میرویم به مرحله بعد.
مرحله ششم: تکمیل وجه زرد
اینجا دیگر میخواهیم حل مکعبمان را کامل کنیم. برای شما اینجا پس از طی مرحله ۳ میتواند ۷ حالت رخ بدهد.
این ۳ حالت را ببینید:
اگر به یکی از این سه حالت برخوردید با اجرای این فرمول آنها را به یکی از سه حالت بعدی تبدیل میکنید:
حالا این سه حالت را ببینید. شما یا از اول یکی از این ۳ حالت را داشتهاید یا پس از طی فرمول قبلی به یکی از آنها رسیدهاید:
در این حالات شما باید دوباره همان فرمول قبلی را اجرا کنید تا به این حالت برسید:
شما ممکن است از اول به این حالت برسید یا طی مراحل قبل به آن رسیده باشید. به هر حال اگر این حالت را دیدید یک بار دیگر هم فرمول را اجرا کنید و به مرحله بعدی بروید.
مرحله آخر: تصحیح جای مهرههای اشتباهی
خب اگر دیدید که بعضی مهرههای گوشهای وجه زرد در جای خودشان نیستند باید آنها را در جای خودشان بگذارید. بیایید گوشهها را نامگذاری کنیم به این شکل:
ممکن است بعضی وقتها ببینیم مهره A و B در جای خودشان هستند، ولی مهره C و D نه! باید جای C و D عوض شود تا در جای درستشان قرار بگیرند. در این شرایط مکعب را طوری در دست بگیرید که مهرههایی که در جای صحیحشان هستند عقب باشند و مهرههایی که میخواهند جایشان تصیحیح شود جلو قرار بگیرند. بعد هم این فرمول را اجرا کنید:
شاید هم در مکعب شما فقط یک گوشه در جای درستش قرار دارد. در این صورت باید جای مهره A را با مهره D عوض کنید. برای این کار ابتدا از فرمول بالا استفاده کنید تا دو تا از مهرههای گوشهای در جای درست خودشان قرار بگیرند.
حالا که همه مهرههای گوشهای در جای خودشان قرار گرفتند کافیست لبهها را کمی جابهجا کنیم تا دیگر مکعب تکمیل بشود. اگر به شکلی رسیدید که نیاز داشتید این مهرهها را با هم جابهجا کنید:
این فرمول را پیاده کنید:
و باید به این حالت برسید که نیاز به جابهجا کردن این مهرهها داشته باشید:
در این صورت باز هم همان فرمول قبلی را انجام بدهید. حالا دیگر باید مکعب روبیک شما حل شده باشد.
سایت و اپلیکیشن ملک املاک
مطلب از سایت
setare.com
Your way of explaining everything in this post is really nice,
all be able to effortlessly understand it, Thanks a lot.
that’s kind of you